T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - ŞEHİT MEHMET GÜDER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK/MUAFİYET SINAVI

Hazırlık Sınıfı Yeterlilik/Muafiyet Sınavı hakkında önemli duyuru...



Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;

  • Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9 uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, okul yönetimine yazılı olarak başvurur.
  • Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden yeterlilik sınavına alınır.
  • Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder. 

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuz hazırlık sınıfına yerleşen ve yabancı dil yeterliliği olan öğrencilerimiz için 10 Eylül 20121 Cuma günü, Saat: 10:00'da okulumuzda  yeterlilik/muafiyet sınavı yapılacaktır. Sınav, sosyal mesafe ve hijyen kuralları dikkate alınarak okul binamızda yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Hazırlık yeterlilik/muafiyet sınavına katılmak isteyen öğrencilerimizin velilerinin 6 Eylül 2021  Pazartesi günü mesai bitimine  kadar talep dilekçelerini okula elden teslim etmeleri veya dilekçenin aslını daha sonra okula ulaştırmak kaydıyla sehitmehmetguderaihl@gmail.com adresine tarayarak e-posta göndermeleri gerekmektedir.

 

Sınav, belirtilen tarihe kadar başvuru yapan öğrenciler için uygulanacaktır.

 

Sınavda öğrencilerimiz kazanmış oldukları hazırlık sınıflarının birinci yabancı dilinden (İngilizce, Çince) yazılı ve sözlü olup, Türkçe dersinden yazılı sınav olacaklardır.

 

Sınava girecek öğrencilerimizin T.C. Kimlik Kartı, kalem ve silgisi ile belirtilen saatte okulumuzda hazır bulunması gerekmektedir.

 

İlanen duyurulur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.09.2021 - Güncelleme: 03.09.2021 15:10 - Görüntülenme: 329
  Beğen | 0  kişi beğendi