ÖĞRENCİLERİN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimizin Akademik başarılarının arttırılması, onları LGS ve YKS sınavlarına doğru hazırlayabilmek için;

·       Öğrencilerin hazır bulunuşluk seviyelerinin belirlenmesi ve zümre toplantılarında öğrencilerin seviyelerine uygun ders olanlarının hazırlanması, ders öğretim yöntemlerini seçilmesi kararları alındı.

·    Eğitim – Öğretim süreci devam derken sürekli yapılan kazanım değerlendirme etkinlikleri ile öğrencilerin eksik kazanımlarının belirlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için DYK kurslarında gerekli çalışmaların yapılması planlanmıştır.

·       Öğrencilerimize düzenli deneme sınavları yaparak kendi durumlarını sınıf ve okul içerisinde görmelerine fırsat tanınmıştır.

· Öğrenci ve velilerin, öğrencilerinin bulundukları sınıf seviyesine uygun olarak katılacakları merkezi sınavları daha iyi tanıyabilmeleri için bilgilendirme seminerleri yapılmıştır.

·   Öğrencilerin lise ya da üniversite sınavlarında gitmek istedikleri okullara geziler düzenlenerek, yerinde yaşayarak öğrenme ve okullar hakkında fiziki koşullarını görerek bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

·    LGS öğrencilerinin sınavlara daha etkili çalışmalarına imkan sağlayacak Koçluk Sisteminin kurum içerisinde hayata geçirilmesi ve öğrencinin yakından takip edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

·       Okul Rehberlik servisi tüm sınav gurubu öğrencileri yakından takip ederek, sınav kaygısı , zaman kullanımı gibi sınav sonucuna etki edebilecek konularda bireysel danışmanlık hizmeti vererek öğrencilerimizin bir bütüncül bir bakış açısıyla sınavları hazırlanmalarını sağlamaktadırlar.

·       11. Sınıfta yer alan ve gelecek yıl YKS sınavına girecek öğrencilerin sınav sistemi, çalışma prensipleri ve alınması gereken tedbirlerle ilişkin seminerler düzenlendi.28-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-2023

Yayın: 28.03.2023 - Güncelleme: 28.03.2023 12:14 - Görüntülenme: 182