AYRICALIKLI BİR GELECEK İÇİN ŞEHİT MEHMET GÜDER DE YERİNİZİ ALINIZ.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK!!!

Okulumuzda Türkiye'de ilk olarak Çince hazırlık programı uygulanmaya başlanıyor.

Bilindiği gibi Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çince konuşmaktadır. Bunun yanında gelişen Dünya dengelerinde Çin'in ağırlığı her geçen gün artmaktadır. Çince konusunda Türkiye'de daha önce yapılan çalışmalar, günümüz gelişmeleri dikkate alındığında yetersiz kalmıştır. Gerek özel sektörde gerekse kamu sektörlerinde Çince bilen kişi ihtiyacı giderek artmaktadır. Bunun sonucunda Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Çince hazırlık programı uygulanmasına karar vermiştir.

AYRICALIKLI BİR GELECEK İÇİN ŞEHİT MEHMET GÜDERDE YERİNİZİ ALINIZ.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK!!!

Çince Öğrenmek Zor Mu?

Uzmanlar Çince öğrenmenin zor olmadığını söylemektedirler. Programlı bir çalışmayla Çince bir yıl içinde öğrenilebilmektedir.

Çince Bilmenin Yararları

Çinceyi bilen kişiler Dünya nüfusunun beşte biriyle konuşabilirler. Dünya siyasi ve ekonomik dengelerinde yaşanan gelişmeler Çinceyi daha da önemli kılmaktadır. Türkiye'nin Çin ve Çin toplumu ile kurduğu ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler nedeniyle Çince bilen nitelikli insan kaynağına ihtiyaç artmıştır. Çinceyi okulumuzda öğrenen ve yüksek öğretimine devam eden öğrencilerin, özel sektörde ve kamuda önemli konumlarda iş bulma imkanları oldukça yüksek olacaktır.

İmkanlarımız

Okulumuz 2016 yılında İstanbul Küçükçekmece'de açılmıştır. Fen ve sosyal bilimler proje okulu olan kurumumuza sınavla yerleşen öğrencilerimiz, özel bir eğitim kadrosuyla 24 kişilik sınıflarda eğitim görmektedir. Eğitimleri süresince bir çok projede aktif bir şekilde görev alan öğrencilerimiz ,okulumuzda eğitimin yanında, bir çok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda etkinlik yapma ve kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadır. Okulumuzun yakın semtlere servis imkanı mevcuttur. Uzak semtlerden ya da  başka şehirlerden tercih yapabilecek öğrenciler için okulumuzun konforlu bir pansiyonu bulunmaktadır.

Hedeflerimiz

Okulumuza yerleşecek öğrenciler hazırlık sınıfında haftada 20 saat Çince göreceklerdir. Kurslarla bu saatin artırılması hedeflenmektedir. İlk yıldan sonra Fen ya da Sosyal Bilimler programlarına göre eğitim alacak öğrencilerimiz Çince görmeye de devam edeceklerdir. Öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olurken akademik düzeyde Çince birikimine sahip olacaklardır. Örneğin mezun bir öğrencimiz istemesi halinde Çin'de üniversite okuyabilecek seviyede Çince bileceklerdir.

Hedefimiz öğrencilerimize Çinceyi çok iyi bir şekilde öğretirken onların kişisel yönelimlerini de dikkate alarak Fen ya da Sosyal Bilimler alanlarında çok iyi yetişmelerini ve böylece bilgi  ve kültür donanımı bakımından ayrıcalıklı bireyler olmalarını sağlamaktır.

Okulumuz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için telefon edebilirsiniz.

Yayın: 25.06.2019 - Güncelleme: 25.06.2019 16:37 - Görüntülenme: 383