İNGİLİZCE 7. MERKEZİ İZLEME SINAVINI UYGULADIK

Okulumuzda bulunan İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerimize yönelik Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde "Hazırlık Programı Uygulayan İmam hatip Liseleri"nde yapılan Yabancı Diller 7. Merkezi İzleme sınavını başarı ile tamamladık. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Okulumuzun da aralarında bulunduğu Yabancı Dil Hazırlık sınıflı proje okullarında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  Yabancı Diller Merkezi İzleme sınavı gerçekleştirildi. Türkiye'de ilk defa bu kadar farklı yabancı dilden aynı anda merkezi bir sınav yapılması dil öğretimi alanında gelinen noktayı göstermesi açısından büyük önem arzediyor. Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Ispanyolca, Rusça, Çince, Farsça, Japonca dillerinde yapılacak sınav Türkiyenin farklı illerindeki proje okullarında aynı saatte başladı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ali İmir'in gözetiminde gerçekleştirdigimiz sınav üç aşamada tamamlandı. 80 sorudan oluşan çoktan seçmeli sınav yanında 100 kelimelik kompozisyon sınavı aynı gün yapılırken yüzyüze sözlü sınav ile süreç tamamlandı.

Henüz lise çağında yabancı dil eğitiminin bu kadar ciddi ve kapsamlı olarak yapılıyor olması şüphesiz ki; İmam Hatip Liselerindeki program çeşitliliğinin getirdiği başarıların sadece bir yönü. 2013 yılında proje İmam Hatip Liselerinde sadece Arapça ve İngilizce olarak başlatılan dil eğitimi en son 9 farklı yabancı dil eğitimindeki göz kamaştıran başarılarıyla eğitim camiasında takdirleri topluyor.

18-02-202218-02-202218-02-202218-02-202218-02-202218-02-2022

Yayın: 18.02.2022 - Güncelleme: 18.02.2022 15:17 - Görüntülenme: 233