Rehberlik Servisi

Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Rehberlik Servisi, öğrencilere ve velilere önemli bir destek sunmaktadır. Rehberlik hizmetleri, bireylerin kendini tanıması, geliştirmesi, problemlerini çözmesi ve gerçekçi kararlar alması için profesyonel rehber öğretmenler tarafından verilmektedir.

Gönüllülük: Rehberlik hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin istekli olması gerekmektedir.

Gizlilik: Rehberlik görüşmeleri kesinlikle başka bir kişiye aktarılmamalıdır.

Yol Gösterme: Rehberlik, bireyin kendi seçeneklerini değerlendirmesine yardımcı olur ve karşılıklı tartışmalarla farklı seçenekler sunar.

Kendini Gerçekleştirme: Öğrenciler, kim olduklarını bilirken, kim olabileceklerini de fark ederek tutarlı bir görüşe sahip olurlar.

Rehberlik servisi, öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak amacıyla önemli bir rol üstlenmektedir.

Okul Rehberlik Servisi, öğrencilere çeşitli alanlarda destek sağlayan bir hizmettir. İşte okul rehberlik servisinin temel görevleri:

Öğrenci Tanıma ve Destek: Rehberlik, öğrencinin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönleriyle tanışmasına yardımcı olur. Bu, öğrencinin kendisini daha iyi anlamasına ve gelişimine katkı sağlar.

Eğitim Olanaklarını Tanıtma: Rehberlik servisi, öğrencilere okul içi ve dışı eğitim fırsatlarını, meslekleri ve toplumun beklentilerini tanıtmak için çalışır. Bu sayede öğrenciler, ilgi ve yeteneklerine uygun bir üst program seçebilirler.

Problem Çözme Becerilerini Geliştirme: Rehberlik, öğrencinin problem çözme yeteneklerini artırmaya yönelik destek sunar. Doğru kararlar alabilme ve sorunları sağlıklı bir şekilde çözebilme becerilerini geliştirir.

Kendini Gerçekleştirme İçin Destek: Rehberlik hizmetleri, öğrencinin ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı bir şekilde yetişmesine yardımcı olur. Kendini gerçekleştirmiş bir birey olarak yetişmelerine katkı sağlar.

Rehberlik servisi, öğrencileri yakından tanımak amacıyla düzenli görüşmeler yapar ve onların farklı özelliklerini anlamaya çalışır. Bu sayede her öğrencinin eğitim ortamından en iyi şekilde faydalanmasını sağlar

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 13:45 - Görüntülenme: 49