T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - ŞEHİT MEHMET GÜDER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

NAKİL KABUL SINAVI SONUÇLARI / 3 ŞUBAT 2023

2 Şubat 2023 Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz 'Ara Sınıf Nakil Kabul Sınavı' sonuçları belli oldu. Lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

- Nakil Kabul Sınavımıza, Ortaokul bölümümüzde boş kontenjan bulunan 6. sınıf düzeyindeki aday öğrenciler kabul edildi. 

- 5. Sınıflardaki kontenjanımız yapılan genel sınav ile dolmuş, 8. Sınıflarda ise boş kontenjanımız bulunmamaktadır. 7. Sınıf kademesinde de nakil sınavımıza giren olmamıştır. 

- Proje Okulu'na öğrenci alımında 'hak ve adaleti' gözetmek ve okula daha önce sınav yoluyla alınan 'proje sınıfları'nın akademik başarı seviyesini korumak ve haklarını gözetmek adına yapılan 'Ara Dönem Nakil Kabul Sınavı'mıza, 6. sınıf düzeyinden 5 öğrenci katılım sağlamıştır.

- 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı'nda alınan karar ile oluşturulan ve bünyesinde "Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" zümre öğretmenlerini barındıran 'Nakil Kabul Komisyonu'nun gözetiminde hazırlanan ve uygulanan sınav için belirlenen baraj seviyesi "40 Genel Net" olarak oy birliği ile kayıt altına alınmıştır.

- Taban olarak belirlenen '40 toplam net'in üzerinde net yapan ve başarı gösteren; 6. Sınıf seviyesinden ilk 2 öğrenci Nakil Kabul Sınavı'nı kazanmıştır.

- Önemle ve ısrarla hatırlatırız ki; sınav sonucu ve komisyonca belirlenen baraj kararı dışında, başka herhangi bir yol ya da yöntemle (Referans ya da başka yolla) proje okuluna öğrenci kaydı mümkün değildir. Bu noktada, hak ve adaletin gözetilmesi adına, aday öğrenci velilerimizden hassasiyet göstermelerini rica eder, neticeye razı olmalarını temenni ederiz. Proje Okulu'nda eğitim hakkı kazanabilmek için tek yol ve yöntem; 'başarı ve sınav sonucu'dur. 

- Öğrencisinin detaylı sınav sonucunu, her ders için doğru-yanlış ve net sayısını görmek isteyen velilerimiz, dosyanın altındaki 'detaylı sonuç' bölümüne bakabilirler. Ayrıca veliler; itiraz ve inceleme talebi için 10.02.2023 Cuma gününe kadar 10:00-15:00 saatleri arasında Nakil Kabul Komisyonu'na dilekçe ile başvuru yapabilirler. 

- Sınav sonuçları okul girişindeki panoda da ilanen asılıp duyurulacaktır.

- Okulumuza nakil hakkı kazanan yeni öğrencilerimizi tebrik eder, kazanamayan aday öğrencilere ise bundan sonraki eğitim hayatlarında üstün başarılar dileriz.

- Sınavı kazanan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, Proje Ortaokulu'ndan sorumlu Müdür Yardımcımız Nusret Tokur tarafından tamamlanacak ve velilerle iletişime geçilecektir. 

 

 

SINAV SONUCUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.02.2023 - Güncelleme: 03.02.2023 22:52 - Görüntülenme: 342
  Beğen | 1  kişi beğendi